Tutorial : Buat own cursor guna Photoscape.

by - 11:33 AM

 
Tralala ~ Today , tutorial macam mana nak buat cursor sendiri guna Photoscape ^^ Ikut steps eh ?

1- Save cursor ni hah ! (:
2- Then , open LINK NI .

3- Create a new image . Height 20 Width lebih kurang 200 .


4- Save terus . Takpayah buat hape hape :) *click transparency tau* *Tukar format ke PNG !*


5- Download font Pixel Love untuk buat cursor .

6- After dah install font semua , buka gambar transparent yang dah save tadi dekat Photoscape. Letak cursor yang dah save tadi tu and make your own (:


7-  Lepas dah siap , cropkan bahagian mana yang perlu je.




8- Save and dah siap ! Yeayyy 

Alhamdulillah *big claps* . Senang kan ? Hm , if tak paham lagi boleh tanya . Tanya je (: In sha Allah saya balas secepat mungkin .


                                                          

You May Also Like

0 comment(s)